Bezmięsne kotlety nie są złe, czasem miło zastąpić nimi mielonego czy inny kawał mięsa. Tym razem postawiłem na fasolkę.Do przygotowania około 10 kotletów potrzebujesz:- 2 puszek czerwonej fasolki- 1 średniej cebuli- 1 jajka- 1 dużego ząbka czosnku- pół łyżeczki soli- pół łyżeczki pieprzu- pół łyżeczki curry- łyżeczki słodkiej papryki- 5 łyżek bułki tartejDo obtoczenia i smażenia:- 1 jajka- bułki tartej- oleju do smażeniaFasolkę odcedź i rozgnieć. Cebulę posiekaj i usmaż z dodatkiem soli i curry, 30 sekund przed zdjęciem z ognia dodaj do cebuli posiekany czosnek. Wrzuć cebulę i czosnek do fasoli. Dodaj pozostałe składniki kotletów i wymieszaj masę. Uformuj kotlety, zanurz je w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na dość głębokim oleju do zarumienienia.Smacznego!