ßßß
Cookit - przepis na Kapuśniaczek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapuśniaczek
Składniki
Kapusta
Kiełbasa
Cebula
Majeranek
Kminek
Szczypiorek
Koperek
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
pół główki
kapusty
lipcówki ok 800 g250 g
kiełbasy
chłopskiej lub wiejskiej1
cebula
majeranek
szczypta
kminku
2-3 ziarna jałowca3 łyżki posiekanego
szczypiorku
koperek
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
sól
,
pieprz
Kapustę
poszatkować niezbyt drobno, zalać
wodą
i zagotować. Odcedzić. Podlać
wodą
jeszcze raz, tyle by
kapusta
była w wodzie. Dodać
przyprawy
i gotować.W tym czasie podsmażyć pokrojoną drobno
kiełbasę
z
cebulą
. dodać do
kapusty
. Pogotować jeszcze kilka minut, dodać
koncentrat pomidorowy
i doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
, dodać posiekany
szczypiorek
i
koperek
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/06/kapusniaczek.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Kapusta włoska z kalarepą, kiełbasą i koperkiem
Młoda kapusta - przepis
Szybka fasolka po bretońsku
Szybka fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)