Wykonanie
Bardzo często robię
fasolkę po bretońsku, z
fasolą z puszki. Zdecydowanie częściej, niż z
suchą fasolą.Mojej rodzince bardziej taka smakuje, jest szybka w przygotowaniu, dlatego i Wam polecam wypróbowanie
fasoli z puszki :)Składniki:2 puszki
fasoli białej, lub czerwonej1 duża
cebulakawałek
boczku wędzonego4 ulubione
kiełbasyłyżka
majeranku2 łyżki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprzPrzygotowanie:
Kiełbasę,
boczek i
cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie
oleju.
Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone
mięso z
cebulą.Przyprawiamy
solą,
pieprzem, dodajemy
koncentrat pomidorowy i
majeranek.Całość razem zagotowujemy i nasza
fasolka gotowa.
Kategorie: