ßßß Cookit - przepis na Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Bardzo często robię fasolkę po bretońsku, z fasolą z puszki. Zdecydowanie częściej, niż z suchą fasolą.
Mojej rodzince bardziej taka smakuje, jest szybka w przygotowaniu, dlatego i Wam polecam wypróbowanie fasoli z puszki :)
Składniki:
2 puszki fasoli białej, lub czerwonej
1 duża cebula
kawałek boczku wędzonego
4 ulubione kiełbasy
łyżka majeranku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę, boczek i cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju.
Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone mięso z cebulą.
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.
Całość razem zagotowujemy i nasza fasolka gotowa.
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/szybka-fasolka-po-bretonsku