ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z serc z imbirem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z serc z imbirem
Składniki
Wieprzowe serca
Marchew
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Imbir
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Mąka
Wykonanie
1 kg
serc wieprzowych
1
marchew
2
listki laurowe
kilka ziaren jałowca
sól
pieprz
2 łyżki siekanego drobno
imbiru
pół łyżeczki
imbiru
w proszku1
cebula
tłuszcz do smażenia2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
1 łyżka
mąki
Serca
oczyścić i dobrze wypłukać. Zalać
wodą
dodać
jałowiec
i
listki laurowe
i ugotować ok 35-40 min. W początkowej fazie gotowania zebrać pianę. Ugotowane
serca
wyjąć a
wywar
odcedzić.
Serca
pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać
cebulę
i pokrojone
serca
oraz drobno posiekany
imbir
i cieniutko pokrojoną
marchewkę
. Podsmażyć chwilę i podlać
wywarem
ok 1 szklankę. Dodać
imbir
w proszku, doprawić
solą
i
pieprzem
i dusić ok 20 min. Pod koniec dodać koncentrat i podprawić rozrobioną w niewielkiej ilości
wywaru
mąką
. Podawać z
ziemniakami
i
przetworami
z warzyw.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/05/gulasz-z-serc-z-imbirem.html
Przepisy powiązane
Zrazy po chłopsku
Serca indycze na ostro
RYBA PO GRECKU
Zupa marchewkowa z pomarańczą
Serca wieprzowe
Składniki powiązane (0)