Wykonanie
700 gr
serc indyczych1
cebula2
marchewkisólpieprzpół łyżeczki mielonego
imbiru1 łyżeczka
przyprawy gyrosszczypta
papryki czerwonej2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego2 łyżeczki
mąkinatka pietruszkiSerca wymoczyć, oczyścić i zalać
wodą tak by były zanurzone, dodać
marchewkę,
cebulę i
soli do smaku.Ugotować
serca i warzywa. Wyjąc z
bulionu,
Bulion przecedzić do drugiego naczynia.
Serca pokroić w plasterki,
marchewkę w słupki i dodać do
bulionu, doprawić
przyprawami,
pieprzem ,
imbirem, gyrosem i
papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl
wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną
natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i
ogórkiem konserwowym czy
papryką