ßßß Cookit - przepis na Serca indycze na ostro

Serca indycze na ostro

nazwa

Wykonanie

700 gr serc indyczych
1 cebula
2 marchewki
sól
pieprz
pół łyżeczki mielonego imbiru
1 łyżeczka przyprawy gyros
szczypta papryki czerwonej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki mąki
natka pietruszki
Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/01/serca-indycze-na-ostro.html