ßßß
Cookit - przepis na Pierś kurczaka faszerowana grzybkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś kurczaka faszerowana grzybkami
Składniki
Grzyby
Jajko
Cebula
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Przyprawa do drobiu
Natka pietruszki
Bulion warzywny
Wykonanie
na 2 osobypierś podwójna100 gr
grzybków
leśnych ugotowanych1
jajko
pół
cebulki
1 łyżka
bułki tartej
sól
pieprz
przyprawa do drobiu
natka pietruszki
3/4 szkl
bulionu warzywnego
Pierś oczyścić odcięte skrawki
mięsa
pozostawić do nadzienia.długim nożem wyciąć otwór, ostrożnie by nie przeciąć drugiej strony ani
boków
.
Grzybki
obgotowane włożyć na patelnię i przysmażyć na odrobinie tłuszczu z
cebulką
i ścinkami
mięsa
. Nadzienie wystudzić dodać
jajko
i
tartą bułkę
oraz
przyprawy
do smaku. Łyżeczką nałożyć nadzienie do wydrążonych piersi.Obsmażyć porcje ze wszystkich stron, podlać
bulionem
i dusić ok 20 min pod przykryciem.podawać z
warzywami z wody
lub z dietetycznym beszamelem z
mleka
i
mąki
kukurydzianej.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/09/piers-kurczaka-faszerowana-grzybkami.html
Przepisy powiązane
PIECZONE KANIE NADZIEWANE RISOTTO GRZYBOWYM
Kotlety grzybowe
Kotlety z grzybów
Kotlety z jajek
Wegetariańskie kotlety z boczniaków
Składniki powiązane (0)