SKŁADNIKI na CIASTO:SZKLANKA MĄKISZKLANKA MLEKA1/3 SZKLANKI WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ1 JAJKOSZCZYPTA SOLIOLIWA DO SMAŻENIADODATKI:SZKLANKA UGOTOWANEGO i OBRANEGO BOBUOLIWA1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNYLIŚCIE ŚWIEŻEJ MIĘTYŚWIEŻY KOPEREK6 ZIELONYCH SZPARAGÓW4 RZODKIEWKIWOŁOWINA 2 kawałki po około 100 gramSÓL MORSKA/PIEPRZWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE SOBĄ NA JEDNOLITĄ KONSYSTENCJĘ.BÓB RAZEM Z SOKIEM Z CYTRYNY, KILKOMA LISTKAMI MIĘTY, ŁYŻECZKĄ POSIEKANEGO KOPRU I OKOŁO 50ml OLIWY BLENDUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.SZPARAGI GOTUJEMY NA PARZE PRZEZ 5 - 8 MINUT.RZODKIEWKĘ KROIMY NA PÓŁ I PODSMAŻAMY NA OLIWIE Z DODATKIEM OCTU BALSAMICZNEGO. PRZEZ OKOŁO MINUTĘ.TERAZ SMAŻYMY MAŁE NALEŚNIKI ( od 5 do 10 cm ) Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.WOŁOWINĘ PRZYGOTOWUJEMY JAK JUŻ BĘDĄ NALEŚNIKI - SMARUJEMY KAŻDY KAWAŁEK OLIWĄ I POSYPUJEMY PIEPRZEM. ROZGRZEWAMY PATELNIĘ,SMAŻYMY NA ULUBIONY STOPIEŃ WYSMAŻENIA ( JA smażyłem po minucie, z każdej strony ).DAJEMY DO ODPOCZĘCIA NA KRATCE I POSYPUJEMY SOLĄ MORSKĄ.KROIMY W PLASTERKI.NA TALERZ WYKŁADAMY MASĘ Z BOBU I NASTĘPNIE RESZTĘ SKŁADNIKÓW WEDLE UZNANIA/GUSTU/FANTAZJI.