Już na wstępie pragnę zaznaczyć, że niżej i wyżej zamieszczone zdjęcia nie są mojego autorstwa. Wykonali je Karolina i Tomek z NaszeStudio.com, którzy podjęli się uwiecznienia jednego z ważniejszych dla nas dni na fotografiach i filmie. Mojego autorstwa są natomiast bardzo mocno czekoladowe muffiny, które wiernie towarzyszyły nam na sesji (przynajmniej do czasu, aż nie zostały spałaszowane).Składniki (12 sztuk):muffinki2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżki kakao100 g groszkówczekoladowych4 łyżki cukru300 ml śmietany 18%2 jajka80 g masłakrem czekoladowy100 g czekolady gorzkiej3/4 szklanki śmietany 30%250 g serka mascarponeponadto do dekoracjimalinykostki czekoladyPieczemy muffinki.W dużej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sodę. Osobno miksujemy składniki mokre (śmietanę, jajka i rozpuszczone masło). Łączymy zawartość obu naczyń. Dodajemy groszkiczekoladowe i ponownie wszystko mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek (do 3/4 wysokości). Pieczemy muffinki 20 minut w 180*C.Przygotowujemy krem czekoladowy.Śmietanę kremówkę wlewamy do rondelka i podgrzewamy ją na małym ogniu. W miseczce umieszczamy 100 g pokruszonej czekolady gorzkiej. Zalewamy ją gorącą śmietanką i mieszamy, aż do połączenia się składników. Mus schładzamy w lodówce minimum 2 godziny. Następnie ubijamy go na puch. Stopniowo wkręcamy serekmascarpone.Krem przenosimy do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką i dekorujemy nim babeczki. W każde ciastko wbijamy albo malinę albo kostkę czekolady.