ßßß Cookit - przepis na Pieczone pomidorki koktajlowe z czosnkiem, tymiankiem i malinowym octem balsamicznym

Pieczone pomidorki koktajlowe z czosnkiem, tymiankiem i malinowym octem balsamicznym

nazwa

Wykonanie

Te pomidorki są idealne do pizzy, porannej kanapki a także do wyjadania z samego słoika! Rewelacja- polecam każde pieczone pomidory!
przepis własny
Składniki:
2 kobiałki pomidorków koktajlowych
malinowy ocet balsamiczny
plasterki czosnku
odrobina cukru trzcinowego
tymianek
dobrej jakości oliwa
Pomidorki przekrawaj na połówki, następnie ułóż je na blaszce spryskanej oliwą. Dodaj plastry czosnku, tymianek, skrop octem balsamicznym oraz cukrem i piecz w 100' przez około 1,5h oczywiście doglądając pieca - małe pomidorki szybciej się wysuszą.! Przełóż upieczone pomidorki do słoiczków - u mnie 8 sztuk, dodaj pieczony czosnek i tymianek i zalej dobrej jakości oliwą. Zakręć słoik i zagotuj przez 5 minut by dobrze się zamknął. Smacznego!
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2015/09/pieczone-pomidorki-koktajlowe-z.html