Cztery upalne dni suszyłam. Udało się! Pogoda w tym roku bardzo sprzyja. A jeśli nie sprzyja wysuszycie w suszarce do grzybów i owoców.Składniki:4 kg pomidorów limasól himalajska, ocet balsamiczny1 litr oleju z domieszką oliwy z oliwek np. Wielkopolskiświeże zioła: bazylia, lebiodka, tymianek2 papryczki chilli2 - 3 ząbki czosnkuPomidory pokroić na ćwiartki oprószyć solą i wystawić na słońce.Suszyć około 3- 4 dni. Powinny być elastyczne ze środka nie powinno nic wyciekać. Następnie skropić delikatnie octem balsamicznym i przygotować słoiczki (u mnie po przecierach pomidorowych). Do każdego słoiczka włożyć gałązkę bazylii, lebiodki i tymianku oraz kawałeczek czosnku i chili. Napełnić słoiczek pomidorami.Olej zagrzać do momentu aż będą się pojawiać bąbelki, nie przegrzać. Zalać pomidory, zakręcić i obrócić do góry dnem.Pyszne, domowe kocham, kocham :)