Wykonanie
<
Ser turecki peyniri z warzywamiBułeczki na gorąco >Domowy Cheesburger
Bułki do hamburgerów duże xxl
sałata lodowapomidoryogórek zielony
cebula czerwonasól,
pieprzsos hamburgerowy kupny
majonez gęstykotlety do hamburgerów wołowe, zrobione samemu.plastry
żółtego seraWykonanie:
Bułki przekrajmy na pół i podpiekamy w piekarniku na 190C przez 5-8 min ( aż będą mocno ciepłe, ale pilnujmy by ich nie wysuszyć )Smarujemy spód
bułki majonezem, układamy warstwowo warzywa oraz kotlet z plastrem
sera ( w dowolnej kolejności, przy czym kotlet powinien być w środku, pomiędzy dwiema warstwami warzyw) w środkowej warstwie smarujemy sos hamburgerowy oraz
przyprawy.
Bułkę górną smarujemy
majonezem lub sosem jak kto woli i przykrywamy całość.
Sałatę lodową do cheesburgerów siekamy na drobne paski.Kotlety wołowe do cheesburgerów: 4-5 szt500 gr
mięsa wołowego1
jajkoplastry
zółtego serasól,
pieprz1
cebula4 łyżki
bułki tartejCebulę obrać, posiekać w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce z
mięsem, wyrobić na gładką masę, podzielić na 4-5 kulki
mięsne które, spłaszczamy na cienki kotlet i smażymy na grillowej patelni ( jeśli używamy zwykłej patelni polewamy odrobiną
oleju) Na każdym kotlecie układamy plaster
żółtego sera, przykrywamy pokrywką i na najmniejszym gazie lub funkcji grzewczej trzymamy do momentu rozpuszczenia się
sera.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka ><
Ser turecki peyniri z warzywamiBułeczki na gorąco >