ßßß
Składniki:1 puszka odsączonej ciecierzycy2 łyżeczki pasty tahini ( pasta sezamowa)1 ząbek czosnkupół soku z małej cytryny60 ml wodyszczypta soli1 łyżeczka ostrej lub słodkiej paprykioliwa z oliwek do polaniaostre papryczki jalapenos posiekane( opcjonalnie)
Wykonanie:Do blendera wlewamy wodę, dodajemy pozostałe składniki, wszystko razem miksujemy na gładką jednolitą masę. Przekładamy do miseczki, polewamy oliwą z oliwek.Na wierch jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki posypujemy ostrą pokrojoną papryczką jalapenos/chilli ( może być świeża lub marynowana) Jemy z chelbkami pita, tortillą, bagietką, warzywami.Smacznego!
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Fastelavn – karnawał , ostatki w DaniiSałatka ze szpinaku „baby” i szparagów >