Wykonanie
< Fastelavn – karnawał , ostatki w Danii
Sałatka ze
szpinaku „baby” i
szparagów >Hummus – pasta z
cieciorkiPoniższy przepis jest robiony w wersji light na wodzie.
Składniki:1 puszka odsączonej
ciecierzycy2 łyżeczki pasty tahini ( pasta sezamowa)1 ząbek
czosnkupół soku z małej
cytryny60 ml
wodyszczypta
soli1 łyżeczka ostrej lub
słodkiej paprykioliwa z oliwek do polania
ostre papryczki jalapenos posiekane( opcjonalnie)
Wykonanie:Do blendera wlewamy
wodę, dodajemy pozostałe składniki, wszystko razem miksujemy na gładką jednolitą masę. Przekładamy do miseczki, polewamy
oliwą z oliwek.Na wierch jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki posypujemy ostrą pokrojoną papryczką jalapenos/chilli ( może być świeża lub marynowana) Jemy z chelbkami
pita, tortillą,
bagietką, warzywami.Smacznego!
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Fastelavn – karnawał , ostatki w Danii
Sałatka ze
szpinaku „baby” i
szparagów >