Wykonanie
Pierwsze zebrane w tym roku
grzyby wylądowały w pierogach :)Przepis uznany przez użytkowników serwisu przyslijprzepis.plSkładnikiciasto:0,5 kg
mąki pszennejok. 1 szklanka gorącej
wody1 łyżeczka
soli1
jajkofarsz:0,5 kg
grzybów leśnych35 dkg
kapusty kiszonej2-3
cebule1/4 kostki
masłasól,
pieprzsłodka paprykapieprz kajeńskiSposób przygotowania
Grzyby oczyścić, pokroić i odgotować w osolonej wodzie.
Kapustę drobno pokroić i odgotować. Ostudzić i odcisnąć.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym
oleju. W czasie smażenia posypać
słodką papryką. Dodać
grzyby, podsmażyć, dodać
masło. Po 2-3 minutach dodać
kapustę, zestawić z gazu i doprawić do smaku.Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i szklanką wykroić krążki. Na ciasto nakładać farsz i sklejać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać omaszczone
cebulą. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL