Smak pierwszych papierówek - obłędny :)Składnikiciasto:1 szklanka mąki(pół na pół krupczatka i tortowa)2 łyżki cukru pudru100g margaryny2 żółtkaowoce:500g jabłek (waga po obraniu i pokrojeniu)1/2 szklanki cukru1 płaska łyżka maki ziemniaczanejcynamongarść malinbeza:2 białka1/2 szklanki cukruSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść ciasto i wykleić nim formę na tartę o średnicy 26 cm.Jabłka obrać i pokroić, zasypać cukrem i smażyć aż zaczną się rozpadać. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody i wlać do jabłek. Wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto. Na wierzchu rozsypać maliny. Całość posypać cynamonem.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wyłożyć na jabłka.Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL