Wykonanie
Wspomnienie lata wydobyte ze słoika smażonych w sierpniu
jabłek :)Składnikiciasto:25 dkg
mąki15 dkg
margaryny2 czubate łyżki
cukru pudru1
jajkonadzienie:1 litrowy słoik
jabłek3 łyżki
mąki ziemniaczanejSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki.
Jabłka przełożyć na patelnię, podgrzać.
Mąkę rozmieszać 1/2 szklanki
wody i wymieszać z gorącymi
jabłkami. Mieszać przez 2 minuty. Odstawić.Formę do tarty natłuścić. 2/3 ciasta rozwałkować i wykleić nim formę. Na ciasto wyłożyć
jabłka.Pozostałe ciasto rozwałkować i przykryć nim
jabłka.Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.Darmowy Hosting CBA.PL