Lekka, niezbyt słodka, idealna na letnie upały :)Składnikibiszkopt:5 jajek5 łyżek cukru4 łyżki maki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa:100 ml śmietany 30%400 g serka homogenizowanego naturalnego300 g truskawek1 łyżka cukru pudru1 łyżka cukru kryształu2 płaskie łyżki żelatynySposób przygotowaniaZ podanych składników przygotować biszkopt i upiec go na blaszce 45x30 cm w temperaturze 180 stopni (10-15 minut). Ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować.Truskawki umyć i zblendować. Dodać cukier kryształ i gotować je przez 10 minut. Zdjąć z gazu, dodać żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia i odstawić do wystygnięcia. Kremówkę zmiksować z cukrem pudrem, dodać serek i mus truskawkowy. Masą odstawić na chwilę do lodówki, żeby lekko stężała.Biszkopta rozwinąć i posmarować masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całkowicie stężała. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL