ßßß
Cookit - przepis na TRUSKAWKOWE SERCE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
TRUSKAWKOWE SERCE
Składniki
Biszkopty
Jajko
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Kakao
Proszek do pieczenia
Cukier
Śmietana kremówka
Galaretka truskawkowa
Truskawka
Cukier puder
Żelatyna
Wykonanie
Polecam w formie w kształcie
serca
, ale można zrobić to proste ciasto również w innej formie, a
truskawki
zastąpić innymi
owocami
(
maliny
,
porzeczki
,
brzoskwinie
z puszki).SKŁADNIKI:
biszkopt
:2
jajka
2 łyżki
mąki pszennej
2 łyżki
mąki ziemniaczanej
1 łyżka
kakao
1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia
1/4 szklanki
cukru
masa truskawkowa:250 ml
śmietanki 30%
1
galaretka truskawkowa
10 dag
truskawek
(mogą być mrożone)2 łyżki
cukru pudru
1 łyżeczka
żelatyny
Białka
oddzielić od
żółtek
i ubić, stopniowo dodać
cukier
, następnie
żółtka
,
mąki
,
kakao
i proszek. Ciasto przelać do formy silikonowej i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C. Piec ok.20 minut. Wyjąć i ostudzić.
Galaretkę
rozpuścić w 1 szklance wrzątku i ostudzić.
Truskawki
zmiksować blenderem.
Żelatynę
rozpuścić w 1 łyżce gorącej
wody
.
Śmietanę
ubić.Pod koniec ubijania dodać
cukier
. 2 łyżki
śmietany
odłożyć do dekoracji. Resztę wymieszać z zimną
galaretką
i zmiksowanymi
truskawkami
. Masę wyłożyć na ciasto. Odłożoną
śmietanę
wymieszać delikatnie z
żelatyną
i udekorować ciasto. Schłodzić.
Źródło:
http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2014/02/truskawkowe-serce.html
Przepisy powiązane
Pianka truskawkowa na biszkopcie z galaretką
Pianka truskawkowa na biszkopcie z galaretką
Pianka truskawkowa na biszkopcie z galaretką
Pianka truskawkowa na biszkopcie z galaretką
Pianka truskawkowa na biszkopcie z galaretką
Składniki powiązane (0)