ßßß
Cookit - przepis na Fussili al torchio w soosie pomidorowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fussili al torchio w soosie pomidorowym
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Szpinak świeży
Papryka czerwona
Cukinia
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Fusilli al torchio w
sosie pomidorowym
Czas przygotowania: 60 min.Aromatyczne danie kuchni włoskiejSkładniki300 g
makaronu
Fusilli al torchio (lub innego :))250 g zmielonej
łopatki wieprzowej
100 g
świeżego szpinaku
1/2
czerwonej papryki
1/2 niedużej
cukinii
2
cebule
4 ząbki
czosnku
1 mały słoiczek przecieru
sól
,
pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Mięso
wymieszać z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
i przyprawami.
Cebulę
pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać
mięso
. Kiedy się usmaży dodać umyty
szpinak
, pokrojoną w kostkę
paprykę
i startą na tarce
cukinię
. Smażyć 10-15 minut.Przecier rozmieszać z 2 szklankami gorącej
wody
i wlać do
mięsa
. Zagotować, przyprawić. Gotować jeszcze 5 minut.
Makaron
zalać sosem i wymieszać.Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/fussili_al_torchio2.htm
Przepisy powiązane
Cukinia nadziewana gulaszem
Gulasz z szynki
Łopatka marynowana w czerwonym winie i ziołach
Pasta z papryki i cukini
Gulasz cukiniowy
Składniki powiązane (0)