Wykonanie
Zdrowo i smacznie :)Składniki4 kawałki
dorszapieprz cytrynowy,
sól,
olej1
cebula3 żabki
czosnku1 łyżka pasty z
suszonych pomidorów1
marchewkakawałek
selera1/2 szklanki
czerwonej soczewicysól,
pieprzSposób przygotowania
Rybę osuszyć, obsypać przyprawami i skropić
olejem.
Cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanym
oleju, dodać przeciśnięty
czosnek i pastę z
pomidorów, podsmażyć, dodać startą na dużym oczku
marchewkę i
selera i
soczewicę. Całość wymieszać i podsmażyć 5 minut, a następnie podlać
wodą, ok 1 szklanką. Smażyć na małym ogniu często mieszając. Kiedy płyn odparuje sprawdzić czy
soczewica jest miękka, jeśli nie dolać jeszcze 1/2 szklanki
wody i ponownie sprawdzić kiedy odparuje. Całość odprawić do smaku.
Rybę obsmażyć na patelni grillowej. Podawać z
soczewicą. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL