Wykonanie
Mimo, że warzywna to można się nią najeść. Kolorowa i aromatyczna. Smaczna.
Składniki :- około 150 g
soczewicy czerwonej,- 1 czerwona, pieczona
papryka,- 1 średni świeży
ogórek,- 1 mała
cebula,-
szczypiorek,- 3
suszone pomidory,-
pieprz cytrynowy, grubo mielony ,-
czosnek granulowany,-
chilli,
sól,- 2 - 3 łyżki
soku z cytryny,- 2 łyzki
oleju z
suszonych pomidorów.
Wykonanie :
Soczewicę ugotować, osączyć i przestudzić.
Paprykę upiec w całości w piekarniku do zbrązowienia, a następnie zawinąć w papier lub folię. Po przestudzeniu zdjąć skórę, wydrążyć i pokroić w paski. Dodać do
soczewicy razem z pokrojonym
ogórkiem,
cebulą,
suszonymi pomidorami i
szczypiorkiem. Doprawić według własnego uznania, ale na dość pikantnie.