Najeść się nie mogłam choć duża porcja nie wyszła to całość prawie spałaszowałam sama taki pyszny. Mocno czosnkowy i z dużą ilością sera. Przepis z bloga whatsfordinner .Składniki :1 szklanka ugotowanych różyczek kalafiora1/2 szklanki startego seramozzarella1/2 szklanki startego seraparmezan ( użyłam Grana Padano )1 roztrzepane jajko1 łyżeczka suszonego oregano1/2 łyżeczki posiekanego czosnku1/2 łyżeczki soli czosnkowejoliwaWierzch :2 łyżki miękkiego masła2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę1/4 szklanki startego seraparmezan ( u mnie Grana Padano )1/4 szklanki startego seramozzarellaRóżyczki kalafiora rozgniatamy lub miksujemy na papkę. Dodajemy mozarellę, parmezan, jajko, oregano, czosnek i sólczosnkową. Mieszamy.Papier do pieczenia lub kamień smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Wykładamy masę z kalafiora z dodatkami i formujemy prostokąt. Chlebek można zrobić grubszy niż mój lub cienki.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C , pieczemy 15 minut.Wszystkie składniki wierzchu mieszamy.Spód wyciągamy z piekarnika, na górze rozkładamy wymieszane sery. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.Smacznego :)