Wykonanie
Lubimy urozmaicać swoje posiłki. Dlatego zamiast kolejnej kanapki z
wędliną proponuję smaczną i bogatą w kwasy omega 3 kanapkę z pastą
makrelową. Możemy użyć również innej
wędzonej ryby np.
pstrąga lub
sandacza. Kwestia gustu, kwestia smaku.Składniki:- 1
makrela wędzona,- 2
jajka ugotowane na twardo,- 1 ½ łyżki
majonezu ( w wersji light – ½ łyżki
majonezu i 1 łyżka
jogurtu naturalnego),- szczypta
soli do smaku, sporo
pieprzu,- posiekany
szczypior ( wg uznania).
Sposób przygotowania:
makrelę oczyszczamy z ogona , skóry i ości, kroimy na małe kawałki,dodajemy:
jajka pokrojone w kostkę,
sól,
pieprz,
szczypior,
majonez i wszystko razem mieszamy .Podajemy z
sałatą lub (i)
serem oraz
pieczywem.Inne propozycje:Pasta łososiowa z
jajkiem i
korniszonemSerowa pasta z
suszonymi pomidorami i
oliwkamiPasta z
fasoli z
suszonymi pomidorami