Wykonanie
«
Wątróbka drobiowa z
kaparami ...
Udka kurczaka z
miodowo ... »Jesienią jesteśmy w dużym stopniu narażeni na różnego rodzaju infekcje dlatego warto o tej
porze roku włączyć do swojej diety sporą ilość witaminy C.
Seler naciowy zawiera jej dwa
razy więcej niż
owoce cytrusowe, dlatego proponuję Wam dzisiaj pastę do
chleba z dodatkiem bogatego w witaminy i minerały
selera.
Ilość porcji – 2Czas wykonania – 20 min.Stopień trudności – łatwySkładniki:2
jajka ugotowane na twardo1 łodyga
selera naciowego1 mała
cebula pokrojona w piórka½ łyżki
masła½ łyżki gęstego
jogurtu naturalnego (np. grecki)½ łyżki
majonezusólpieprzSposób wykonania:
mięso oddzielamy od kości,
seler kroimy na 3-4 kawałki,
jajka kroimy w drobną kosteczkę,
cebulkę podsmażamy na
maśle na złoty kolor,do melaksera wrzucamy
mięso,
cebulę oraz
seler, mielimy,do masy dodajemy
jajka,
jogurt i
majonez, mieszamy,całość doprawiamy
solą i
pieprzem.Inne propozycje:
Pasta jajeczna z
rzodkiewką,
rzeżuchą i
chrzanemPasta z makreli z
jajkiemniedziela, 06 października 2013, restauracjadomowapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarze