ßßß Cookit - przepis na Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego

Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego

nazwa

Wykonanie

« Wątróbka drobiowa z kaparami ...
Udka kurczaka z miodowo ... »
Jesienią jesteśmy w dużym stopniu narażeni na różnego rodzaju infekcje dlatego warto o tej porze roku włączyć do swojej diety sporą ilość witaminy C. Seler naciowy zawiera jej dwa razy więcej niż owoce cytrusowe, dlatego proponuję Wam dzisiaj pastę do chleba z dodatkiem bogatego w witaminy i minerały selera.
Ilość porcji – 2
Czas wykonania – 20 min.
Stopień trudności – łatwy
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
1 łodyga selera naciowego
1 mała cebula pokrojona w piórka
½ łyżki masła
½ łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. grecki)
½ łyżki majonezu
sól
pieprz
Sposób wykonania:
mięso oddzielamy od kości,
seler kroimy na 3-4 kawałki,
jajka kroimy w drobną kosteczkę,
cebulkę podsmażamy na maśle na złoty kolor,
do melaksera wrzucamy mięso, cebulę oraz seler, mielimy,
do masy dodajemy jajka, jogurt i majonez, mieszamy,
całość doprawiamy solą i pieprzem.
Inne propozycje:
Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem
Pasta z makreli z jajkiem
niedziela, 06 października 2013, restauracjadomowa
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Źródło:http://restauracjadomowa.blox.pl/2013/10/Pasta-do-chleba-z-wedzonego-kurczaka-i-selera.html