Wykonanie
Dziś zapraszam Was na
ziołowy sos
serowo-
oliwkowy z
miętą + szybką
sałatkę z
serem i
oliwkami. Gdy do naszych drzwi pukają niespodziewani goście lub po prostu chcemy spędzić wieczór przy ulubionym filmie, te dwie propozycje doskonale się sprawdzą.Sos znakomicie smakuje z pieczonym
kurczakiem, warzywami z patelni, najróżniejszymi
sałatkami... Ale osobiście najbardziej lubię go jeść ze słonymi
krakersami. Chrupkie, słone
ciasteczko maczane w gęstym,
ziołowym serowo-
oliwkowym sosie jest ucztą dla mojego podniebienia. Dodatek
mięty doskonale niweluje
czosnkowy zapach, nadając przyjemnie orzeźwiający smak naszym potrawą.Drugą moją propozycją jest szybka
sałatka z
serem typu śródziemnomorskiego w kostkach. Ta
zielona sałatka doskonale nadaje się na kolacje, jak i spotkania z przyjaciółmi. Robi się ją bardzo szybko, a więc niespodziewani goście nam nie straszni. A podając do tego nasz sos i
krakersy szybkie przyjęcie gotowe.Zapraszam Was serdecznie do skosztowania obu propozycji. I Wy zaskoczcie swoich gości i domowników oryginalnymi przysmakami.* przepis i pomysł własny

... jakże wiele smakołyków można stworzyć z
sera typu śródziemnomorskiego w kostkach, w zalewie
ziołowo-olejowej z
zielonymi oliwkami i ząbkami
czosnku...Składniki:
Ziołowy sos
serowo-
oliwkowy z
miętą:1 opakowanie
sera typu śródziemnomorskiego w kostkach, w zalewie
ziołowo-olejowej z
zielonymi oliwkami i ząbkami
czosnku Apetina Snack Pack in oil4-5 listków świeżej
mięty180-200 g
jogurtu naturalnegopieprz do smakusłone
ciasteczka do podaniaSzybka
sałatka z
serkiem i
oliwkami:kila liści
sałatykilka listków
roszponki1/2 opakowania
sera typu śródziemnomorskiego w kostkach, w zalewie
ziołowo-olejowej z
zielonymi oliwkami i ząbkami
czosnku Apetina Snack Pack in oil2
rzodkiewki1 średnia
pieczarka1/4 dużej
czerwonej paprykisól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Ziołowy sos
serowo-
oliwkowy z
miętą:Do misy blendera przekładamy cały
sera typu śródziemnomorskiego w kostkach wraz z 2
oliwkami i 1 ząbkiem
czosnku (wszystkie składniki znajdują się w opakowaniu
sera firmy Apetina). Następnie dodajemy listki świeżej
mięty i 150 g
jogurt naturalny. Lekko przyprawiamy
pieprzem. Miksujemy do połączenia składników. Próbujemy sprawdzając smak i konsystencję. Jeśli nasz sos wyda nam się za gęsty dodajemy resztę
jogurtu (
jogurty różnych firm mają różną konsystencję). Na tym etapie możemy również bardziej doprawić sos
pieprzem. Znów miksujemy.Przelewamy sos do sosjerki i wkładamy na chwilę do lodówki (5-10 minut). Podajemy schłodzony, np. z
krakersami lub jako dodatek do dań głównych.

... idealny sos do szybkich przekąsek i dań głównychSzybka
sałatka z
serem i
oliwkami:Liście
sałaty i
roszponki myjemy i układamy w naczyniu, w którym podamy
sałatkę.
Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do sałatki wraz z pociętymi na plasterki
rzodkiewkami. Umytą
paprykę kroimy w kostkę i posypujemy
sałatkę.Na koniec dodajemy pół opakowania
sera typu śródziemnomorskiego w kostkach Apetiny Snack Pack, wraz z
oliwkami.
Sałatkę tuż przed podaniem polewamy zalewą
ziołowo-
oliwkową z opakowania
sera Apetiny i przyprawiamy delikatnie
solą i
pieprzem. Próbujemy, wkładamy na 5-10 minut do lodówki. Podajemy schłodzoną.

... wspaniała
zielona sałatka pełna smaku i aromatu

Smacznego