ßßß Cookit - przepis na Breakfast's time!: domowy chlebek owsiany!

Breakfast's time!: domowy chlebek owsiany!

nazwa

Wykonanie

Wczorajszy wieczór jak najbardziej udany! Drugie krakowskie spotkanie blogerów; miło było móc się tam znaleźć! Razem z Dominiką (nasza trzecia koleżanka, Kasia, niestety nie mogła nam towarzyszyć) reprezentowałyśmy nie tylko własne blogi, ale przede wszystkim naszą wspólną akcję UekGotuje!
Sympatyczni ludzie, wspaniała atmosfera, wygrany bilet do teatru (!!!); i muszę się pochwalić, że wszystkie nasze ciastka zostały zjedzone ze smakiem! Poniżej możecie zobaczyć kilka zdjęć z wczorajszego spotkania.
Przepis na chlebek:
300g otrąb owsianych i żytnich (pół na pół)
500ml jogurtu naturalnego
4 jajka (osobno białko i żółtko)
1szkl pestek słonecznika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Białka ubić na sztywną pianę. Resztę składników wsypać do miski i wymieszać. Delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem). Piec przez godzinę w 200 stopniach (termoobieg).
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2012/11/131.html