ßßß
Składniki:500 g mięsa mielonego /wieprzowe lub drobiowe/1jajko1-2 łyżeczki ziół włoskich /tymianek,cząber,czosnek,cebula,oregano, bazylia,papryka/2 łyżki otrębów owsianych2 łyżki bułki tartejok. 1 łyżeczki solipieprz mielony /do smakutłuszcz do smażeniapanierka:3 łyżki bułki tartej2 łyżki pestek słonecznika2 łyżki płatków owsianychWykonanie:-Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać przyprawy ,sól bułkę tartą i otręby.-Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut w chłodne miejsce.-Składniki panierki krótko zmiksować.-Z masy mięsnej uformować okrągłe kotleciki, obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.-Gotowe przełożyć na na papierowy ręcznik.-Kotleciki podawać z ulubionymi dodatkami / buraczki, marchew, kapusta i ogórek kiszony/.U mnie kotleciki podane z mixem sałatek /bez ziemniaczków i pieczywa ,ale jesli ktoś lubi....../