Jak kotlety mielone to tylko z buraczkami!Składniki:500g mięsa mielonego2 czerstwe bułki1 jajko1 cebula1 ząbek czosnkuSól, pieprz, bazylia, oregano100 g bułki tartejOlej do smażeniaBuraczki tarte firmy KrokusPrzepis:Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko wyrabiamy rękami na jednolitą masę. Z masy formujemy płaskie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z buraczkami tartymi - jak dla mnie najlepszy dodatek do tego dania! Buraczki firmy Krokus były delikatne w smaku z wyczuwalną nutką cebulki. Pyszności!