Prosta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu ,to pyszna propozycja na lekką , zdrową przystawkę.Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta.Prosto, zdrowo,kolorowo...........Skladniki:koper włoskiczerwone jabłkogarść świeżej roszponkiziarenka z ½ granatukilka orzechów nerkowcaświeżo zmielony pieprzsos winegret:1 łyżka miodu2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki soku z cytrynyszczypta cynamonuszczypta soliWykonanie:-Przygotować winegret mieszając razem wszystkie składniki .-Umyty koper obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.-Jabłka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie cząstki.Sałatkę umyć i osuszyć.-Koper ułożyć na półmisku, obłożyć cząstkami jabłka, dodać sałatkę i posypać orzeszkami i granatem.Przed podaniem skropić sosem winegret i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.