Wykonanie
Wigilijny kompot z suszu to obowiązkowa pozycja na wigilię i szczególny znak że już za za kilka chwil wszyscy będziemy zasiadać do wigilijnej wieczerzy. Jest przepyszny, banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Myślę że nie zabraknie go na żadnym
stole wigilijnym.Moi Mili.Życzę Wam zdrowych, radosnych, rodzinnych, smacznych, pełnych miłości i
magii Świąt Bożego Narodzenia.
składniki na 2 litry kompotu
suszone gruszki 3 szt.
suszone śliwki 150 g
suszone morele 100 g
suszone jabłka 20 g
suszone figi 100 g
goździki 5 szt .2 łyżki
cukrusok z jednej
cytrynyprzepisDo garnka wrzucamy opłukane
gruszki i pozostałe
owoce,
jabłka,
figi,
śliwki oraz
morele , dodajemy
goździki i wlewamy około 2,5 litra
wody. Całość gotujemy około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy
cukier i wlewamy
sok z cytryny.