ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 300 gramówjabłka suszone 150 gramówgruszki suszone 150 gramówcukier 3 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukgoździki 3 sztukCynamon według uznaniaskórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowychWykonanie:Opłukane owoce zalać letnią wodą i odstawić na 2h. Następnie dodać cukier, goździki, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Gotować 20 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie. Po ugotowaniu kompot przyprawić sokiem z cytryny oraz cukrem, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przelać do dzbanka. Podawać dobrze wystudzony. Dzbanek z kompotem można udekorować spiralkami skórki pomarańczowej lub cytrynowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: