Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 300 gramów
jabłka suszone 150 gramów
gruszki suszone 150 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
goździki 3 sztuk
Cynamon według uznania
skórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowychWykonanie:Opłukane
owoce zalać letnią
wodą i odstawić na 2h. Następnie dodać
cukier,
goździki,
cynamon oraz
skórkę pomarańczową. Gotować 20 minut na małym ogniu, aż
owoce będą miękkie. Po ugotowaniu kompot przyprawić
sokiem z cytryny oraz
cukrem, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przelać do dzbanka. Podawać dobrze wystudzony. Dzbanek z kompotem można udekorować spiralkami
skórki pomarańczowej lub cytrynowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: