ßßß Cookit - przepis na Kompot z suszu II

Kompot z suszu II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki suszone 300 gramów
jabłka suszone 150 gramów
gruszki suszone 150 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
goździki 3 sztuk
Cynamon według uznania
skórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Opłukane owoce zalać letnią wodą i odstawić na 2h. Następnie dodać cukier, goździki, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Gotować 20 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie. Po ugotowaniu kompot przyprawić sokiem z cytryny oraz cukrem, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przelać do dzbanka. Podawać dobrze wystudzony. Dzbanek z kompotem można udekorować spiralkami skórki pomarańczowej lub cytrynowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5114/Kompot-z-suszu-II