Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 50 gramów
jabłka suszone 50 gramów
gruszki suszone 50 gramów
morele suszone 50 gramówkora
cynamonu, kawałek 1 sztuk
goździki 6 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
cukier 0,5 szklanek
rodzynki 50 gramówWykonanie:Umyte
owoce zalać 1,5 litra zimnej
wody i odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Zagotować 2 szklanki
wody z
cynamonem,
goździkami i
cukrem. Wlać do niej
owoce wraz z
wodą, w której miękły, dodać
skórkę z cytryny i opłukane
rodzynki. Gotować ok. 10 minut, przykryć i przestudzić. Podawać w kompotierkach lub szklankach.Uwagi:
Skórkę z cytryny można zastąpić skórką z
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: