ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 50 gramówjabłka suszone 50 gramówgruszki suszone 50 gramówmorele suszone 50 gramówkora cynamonu, kawałek 1 sztukgoździki 6 sztukskórka z cytryny 1 sztukcukier 0,5 szklanekrodzynki 50 gramówWykonanie:Umyte owoce zalać 1,5 litra zimnej wody i odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Zagotować 2 szklanki wody z cynamonem, goździkami i cukrem. Wlać do niej owoce wraz z wodą, w której miękły, dodać skórkę z cytryny i opłukane rodzynki. Gotować ok. 10 minut, przykryć i przestudzić. Podawać w kompotierkach lub szklankach.Uwagi:Skórkę z cytryny można zastąpić skórką z pomarańczy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: