ßßß Cookit - przepis na Kompot z suszonych owoców

Kompot z suszonych owoców

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki suszone 50 gramów
jabłka suszone 50 gramów
gruszki suszone 50 gramów
morele suszone 50 gramów
kora cynamonu, kawałek 1 sztuk
goździki 6 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
cukier 0,5 szklanek
rodzynki 50 gramów
Wykonanie:
Umyte owoce zalać 1,5 litra zimnej wody i odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Zagotować 2 szklanki wody z cynamonem, goździkami i cukrem. Wlać do niej owoce wraz z wodą, w której miękły, dodać skórkę z cytryny i opłukane rodzynki. Gotować ok. 10 minut, przykryć i przestudzić. Podawać w kompotierkach lub szklankach.
Uwagi:
Skórkę z cytryny można zastąpić skórką z pomarańczy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5314/Kompot-z-suszonych-owocow