ßßß Cookit - przepis na Kompot z suszu

Kompot z suszu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki suszone 200 gramów
morele suszone 100 gramów
jabłka suszone 100 gramów
figi suszone 100 gramów
gruszki suszone 50 gramów
cytryna 1 sztuk
kora cynamonu 0,5 sztuk
goździki 5 sztuk
miód gryczany według uznania
Wykonanie:
Owoce suszone opłukać, zalać przegotowaną wodą i odstawić na 3,5 godziny. Do napęczniałych owoców dodać cienko obraną skórkę z cytryny, kawałek kory cynamonu oraz goździki.
Kompot gotować na małym ogniu ok. 20 minut, uważając aby owoce się nie rozpadły. Przestudzić i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny i miodem. Dobrze schłodzić, apotem wlać do szklanej salaterki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: wieslawal64
Data: 2008-12-06
Wygląda apetycznie. :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4636/Kompot-z-suszu