ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 200 gramówmorele suszone 100 gramówjabłka suszone 100 gramówfigi suszone 100 gramówgruszki suszone 50 gramówcytryna 1 sztukkora cynamonu 0,5 sztukgoździki 5 sztukmiód gryczany według uznaniaWykonanie:Owoce suszone opłukać, zalać przegotowaną wodą i odstawić na 3,5 godziny. Do napęczniałych owoców dodać cienko obraną skórkę z cytryny, kawałek kory cynamonu oraz goździki.Kompot gotować na małym ogniu ok. 20 minut, uważając aby owoce się nie rozpadły. Przestudzić i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny i miodem. Dobrze schłodzić, apotem wlać do szklanej salaterki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: wieslawal64Data: 2008-12-06Wygląda apetycznie. :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: