Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 200 gramów
morele suszone 100 gramów
jabłka suszone 100 gramów
figi suszone 100 gramów
gruszki suszone 50 gramów
cytryna 1 sztukkora
cynamonu 0,5 sztuk
goździki 5 sztuk
miód gryczany według uznaniaWykonanie:
Owoce suszone opłukać, zalać przegotowaną
wodą i odstawić na 3,5 godziny. Do napęczniałych
owoców dodać cienko obraną
skórkę z cytryny, kawałek kory
cynamonu oraz
goździki.Kompot gotować na małym ogniu ok. 20 minut, uważając aby
owoce się nie rozpadły. Przestudzić i doprawić do smaku
sokiem wyciśniętym z
cytryny i
miodem. Dobrze schłodzić, apotem wlać do szklanej salaterki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: wieslawal64Data: 2008-12-06Wygląda apetycznie. :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: