ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 300 gramówjabłka suszone 150 gramówmorele suszone 150 gramówgruszki suszone 150 gramówmiod według uznaniasok z cytryny według uznanialaska cynamonu 1 sztukgoździki 3 sztukskórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte owoce zalać 1,5 l letniej wody i odstawić na 2,5 godziny. Dodać skórkę pomarańczowa oraz przyprawy i gotować 20 minut, aż owoce będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu oraz goździki. Kompot doprawić sokiem z cytryny oraz miodem do smaku. Podawać wystudzony.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: