Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 300 gramów
jabłka suszone 150 gramów
morele suszone 150 gramów
gruszki suszone 150 gramów
miod według uznania
sok z cytryny według uznanialaska
cynamonu 1 sztuk
goździki 3 sztuk
skórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
owoce zalać 1,5 l letniej
wody i odstawić na 2,5 godziny. Dodać
skórkę pomarańczowa oraz
przyprawy i gotować 20 minut, aż
owoce będą miękkie. Usunąć laskę
cynamonu oraz
goździki. Kompot doprawić
sokiem z cytryny oraz
miodem do smaku. Podawać wystudzony.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: