ßßß Cookit - przepis na Kompot z suszu

Kompot z suszu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki suszone 300 gramów
jabłka suszone 150 gramów
morele suszone 150 gramów
gruszki suszone 150 gramów
miod według uznania
sok z cytryny według uznania
laska cynamonu 1 sztuk
goździki 3 sztuk
skórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte owoce zalać 1,5 l letniej wody i odstawić na 2,5 godziny. Dodać skórkę pomarańczowa oraz przyprawy i gotować 20 minut, aż owoce będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu oraz goździki. Kompot doprawić sokiem z cytryny oraz miodem do smaku. Podawać wystudzony.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11253/Kompot-z-suszu