Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 50 gramów
jabłko suszone 50 gramów
gruszka suszona 50 gramów
rodzynki 50 gramów
daktyl 50 gramów
figa 50 gramów
goździk 4 sztuk
cynamon laska według uznania
miód gryczany według uznaniaWykonanie:Wypłukane
owoce zalać na noc 3 litrami przegotowanej letniej
wody. Następnego dnia dodać
gożdziki,
cynamon i gotować pod przykryciem, na małym ogniu 20 minut. Kompot przecedzić i posłodzić
miodem.Uwagi:kora
cynamonu - 2 cmAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Napoje weg.WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: