Wykonanie
Błyskawiczna zupa pomidorowa z wiejskimi kluskami to propozycja dla zabieganych i nie mających czasu na gotowanie osób, przygotowuje ją się w 15 minut a na dodatek jest bardzo smaczna. Polecam do wypróbowania.
składniki na 4 porcjekostka bulionowa
pomidory z puszki
majeranekpieprzsólposiekana
natka pietruszkikluski2 szklanki
mąki2
jajka1/4 szklanki
wodyprzepis
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1,5 litra gorącej
wody następnie dodajemy
pomidorki z puszki
wywar przyprawiamy
majerankiem i
pieprzem. Całość gotujemy na małym ogniu kilka minut .Z
mąki ,
jajek ,szczypty
soli i
wody zagniatamy ciasto na kluski.Do gotującej się zupy wrzucamy porwane ręką kawałki ciasta i gotujemy około 7 minut .Zupę podajemy z posiekaną
natką pietruszki.