ßßß Cookit - przepis na Szarlotka wspaniała Reypol -Test

Szarlotka wspaniała Reypol -Test

nazwa

Wykonanie

A oto zdecydowany faworyt z krainy dobrego smaku Reypol , Jabłka prażone -produkt idealny dla zabieganych kucharek, z którego można wyczarować rozmaite kuchenne cacka.
skład : jabłka (82%), cukier, substancja zagęszczająca-skrobia modyfikowana, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
zawartość netto: 900g
Produkt posiada wygodny słoiczek umożliwiający sprawne otwieranie i wyjmowanie jabłek .
Jabłka prażone pozwalają na szybkie i łatwe w przygotowaniu dania obiadowe lub pyszne desery, fantastycznie smakują z ryżem, lodami lub ciastem. Wspaniale komponują się z mięsem drobiowym.
Jabłka prażone firmy Reypol zachwycają swoim smakiem, można je nawet jeść prosto ze słoiczka, są wyraziste, słodkie i smaczne. W mojej kuchni w przyszłości sprawdzą się jako dodatek do dań obiadowych i innych ciast .
składniki na 1 formę ciasta
4 jajka
3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
200g kwaśnej śmietany
250 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 słoika jabłek prażonych ( 700 g ) Reypol
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka cynamonu
szklanka śmietany 30%
2 łyżeczki cukru pudru
przepis
Białka oddzielamy od żółtek .Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy aż uzyskamy gładką konsystencję .
Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia., masę z żółtek , masła i cukrów a także śmietanę .Całość dokładnie mieszamy .
Gotową masę dzielimy na 2 części . Jedną porcję wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w nagrzanym do 180 st.C. piekarniku do zarumienienia wierzchu ciasta .Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika wykładamy na nie prażone jabłka i posypujemy cynamonem a wierzch jabłek przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy w temp. 180st. C. około 45 minut .
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem .Ciasto posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy ubitą śmietaną.
Źródło:http://smakowitedania.blogspot.com/2013/02/szarlotka-wspaniaa-test.html