Wykonanie
A oto zdecydowany faworyt z krainy dobrego smaku Reypol ,
Jabłka prażone -produkt idealny dla zabieganych kucharek, z którego można wyczarować rozmaite kuchenne cacka.
skład :
jabłka (82%),
cukier, substancja zagęszczająca-
skrobia modyfikowana, regulator kwasowości-kwas
cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.zawartość netto: 900gProdukt posiada wygodny słoiczek umożliwiający sprawne otwieranie i wyjmowanie
jabłek .
Jabłka prażone pozwalają na szybkie i łatwe w przygotowaniu dania obiadowe lub pyszne desery, fantastycznie smakują z
ryżem,
lodami lub
ciastem. Wspaniale komponują się z
mięsem drobiowym.
Jabłka prażone firmy Reypol zachwycają swoim smakiem, można je nawet jeść prosto ze słoiczka, są wyraziste, słodkie i smaczne. W mojej kuchni w przyszłości sprawdzą się jako dodatek do dań obiadowych i innych ciast .
składniki na 1 formę ciasta4
jajka3 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru200g kwaśnej
śmietany250 g
masła2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 słoika
jabłek prażonych ( 700 g ) Reypol1 opakowanie
cukru waniliowego1 łyżka
cynamonuszklanka
śmietany 30%2 łyżeczki
cukru pudruprzepis
Białka oddzielamy od
żółtek .
Masło ucieramy z
cukrem i
cukrem waniliowym , dodajemy
żółtka i dokładnie mieszamy aż uzyskamy gładką konsystencję .
Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia., masę z
żółtek ,
masła i
cukrów a także
śmietanę .Całość dokładnie mieszamy .Gotową masę dzielimy na 2 części . Jedną porcję wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w nagrzanym do 180 st.C. piekarniku do zarumienienia wierzchu ciasta .Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika wykładamy na nie prażone
jabłka i posypujemy
cynamonem a wierzch
jabłek przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy w temp. 180st. C. około 45 minut .
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z
cukrem pudrem .Ciasto posypujemy
cukrem pudrem, dekorujemy ubitą
śmietaną.