Wykonanie
Zawsze
jadłam je podane z
cukrem, ale dziś wersja z
serem żółtym i
majonezem :)
Liczba porcji: 2-3Czas przygotowania: ok 20-30 minutStopień trudności: łatweKoszt: tanieSkładniki:- ok. 6 dużych
ziemniaków-
mąka-
jajko-
cebula-
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Ziemniaki oraz
cebulę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, przełożyć do dużej miski. 1/4
ziemniaków wyjąć i przełożyć na resztę.
Puste miejsce uzupełnić
mąką, dodać
jajko i
przyprawy.
Wymieszać.
Smażyć na małej ilości
oleju, aż do zarumienienia.
Odwrócić na drugą stronę i na wierzch położyć plasterek
sera.
Podawać z
majonezem.
Smacznego !Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od rodziny :)