ßßß Cookit - przepis na Chrupiące kotleciki grzybowe z serem

Chrupiące kotleciki grzybowe z serem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-1/2kg pieczarek
- 1 mała cebula
- 4 łyżki otrębów pszennych
- 150g wędzonego żółtego sera
- natka pietruszki
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obieramy i trzemy na tarce, cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, pieczarki i smażymy, aż cały płyn wyparuje, który pojawi się podczas smażenia.
2. Pieczarki przekładamy do miski, gdy ostygną dodajemy ser starty na drobno, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki, otręby, dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy małe kotleciki, które panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Następnie smażymy na złoty kolor, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Inspiracja:Zielenina
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/02/chrupiace-kotleciki-grzybowe-z-serem.html