ßßß Cookit - przepis na ROLADKOWE KANAPKI

ROLADKOWE KANAPKI

nazwa

Wykonanie

Dosyć już tych słodkości ;) Przyszła pora na imprezową przekąskę na słono wypatrzoną na Cinie . Jedną tylko, bo po pierwsze zaprosiłam znajomych na imieninowe ciacho konkretnie ;) a po drugie np. hot-dogi w cieście już na blogu były ;) z tym, że teraz były też z duszonymi pieczarkami z cebulką. Goście z taką pewną dozą nieśmiałości podchodzili do tych kanapeczek. Chyba nie do końca wierzyli, że nie są kupne ;) A jednak sprawdziły się :) Na zdjęciach na talerzu jest połowa. Prosta przekąska, a do tego super, bo można, a nawet trzeba ją przygotować wcześniej :) Tuż przed przyjściem gości wystarczy odwinąć folię, pokroić kanapki i ułożyć na talerzu. Gotowe :)
składniki:
- 1 długa bagietka lub 4 podłużne bułki
- 25dkg szynki w plasterkach
- 25dkg sera żółtego w plasterkach
- serek śniadaniowy (np. 4 trójkąciki śmietankowe)
- 4-5 średnich ogórków konserwowych
- papryka konserwowa
- kapusta pekińska (lub sałata)
+ folia spożywcza
Przekroić bułki jak do hot-doga, rozłożyć i wydłubać miąższ. Każdą posmarować w środku cieniutko, ale dokładnie serkiem. Następnie położyć wędlinę i ser żółty. Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki, paprykę w paski. Ułożyć wzdłuż bagietki. Zwinąć dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej całą noc). Przed podaniem odwinąć z folii, pokroić na kromki grubości ok. 1cm.
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2010/10/Roladkowe-kanapki.html