Wykonanie
Dosyć już tych słodkości ;) Przyszła
pora na imprezową przekąskę na słono wypatrzoną na Cinie . Jedną tylko, bo po pierwsze zaprosiłam znajomych na imieninowe ciacho konkretnie ;) a po drugie np. hot-dogi w cieście już na blogu były ;) z tym, że teraz były też z duszonymi
pieczarkami z
cebulką. Goście z taką pewną dozą nieśmiałości podchodzili do tych kanapeczek. Chyba nie do końca wierzyli, że nie są kupne ;) A jednak sprawdziły się :) Na zdjęciach na talerzu jest połowa. Prosta przekąska, a do tego super, bo można, a nawet trzeba ją przygotować wcześniej :) Tuż przed przyjściem gości wystarczy odwinąć folię, pokroić kanapki i ułożyć na talerzu. Gotowe :)
składniki:- 1 długa
bagietka lub 4 podłużne
bułki- 25dkg
szynki w plasterkach- 25dkg
sera żółtego w plasterkach-
serek śniadaniowy (np. 4 trójkąciki
śmietankowe)- 4-5 średnich
ogórków konserwowych-
papryka konserwowa-
kapusta pekińska (lub
sałata)+ folia spożywczaPrzekroić
bułki jak do hot-doga, rozłożyć i wydłubać miąższ. Każdą posmarować w środku cieniutko, ale dokładnie
serkiem. Następnie położyć
wędlinę i
ser żółty.
Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki,
paprykę w paski. Ułożyć wzdłuż
bagietki. Zwinąć dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej całą noc). Przed podaniem odwinąć z folii, pokroić na kromki grubości ok. 1cm.