Wykonanie
Roladkowe kanapki- idealne na imprezę dla młodzieży i nie tylko..Przepis podpatrzony tutaj. Do środka
bagietki można dać , co kto lubi..u mnie akurat tylko
wędlina i
ser..długa
bagietkaszynka w plastrach
ser żółty w plastrach
serek śniadaniowy[ topiony]
ogórki konserwowe lub kiszone
papryka konserwowasałatadowolne dodatkifolia spożywcza
Bagietkę przeciąć poziomo nie do konca (ma sie tylko otwierać).Wydłubać ze środka miąższ i posmarować wewnątrz
serkiem-cieniutko,ale dokładnie.Następnie układać
wędlinę i dodatki.
Potem zwinąć dosyć mocno tak jak roladę i obwinąć ściśle folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna też zamrażać na dluzszy czas).Przed podaniem odwinąć i kroić na kromeczki grubosci ok.1 cm.Przepis dodaję do akcji Mistrzowie Patelni- kategoria– Vivat
ser!