ßßß Cookit - przepis na Rolowane Małe Kanapki

Rolowane Małe Kanapki

nazwa

Wykonanie

Rolowane małe kanapki są świetną alternatywą dla imprezowych kanapek. Ładne niewielkie i pyszne a przy tym ciekawie wyglądają. Niestety żeby się trzymały trzeba je przygotować dzień wcześniej ale warto. Świetna przekąska która nie wymaga wiele pracy.
Składniki:
1 bagietka
masło
mix sałat
kilka plasterków szynki
kilka plastrów sera
Przygotowanie:
Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części.
Naciąć bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać do końca (naciąć jak bułkę na hot doga).
Wydrążyć wnętrze bagietki.
Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser.
Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą.
Tak przygotowane bułki włożyć na noc do lodówki.
Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe.
Smacznego!
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2013/02/rolowane-mae-kanapki.html