Wykonanie
Rolowane małe kanapki są świetną alternatywą dla imprezowych kanapek. Ładne niewielkie i pyszne a przy tym ciekawie wyglądają. Niestety żeby się trzymały trzeba je przygotować dzień wcześniej ale warto. Świetna przekąska która nie wymaga wiele pracy.Składniki:1
bagietkamasłomix
sałatkilka plasterków
szynkikilka plastrów
seraPrzygotowanie:
Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części.Naciąć
bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać do końca (naciąć jak
bułkę na hot doga).Wydrążyć wnętrze
bagietki.Posmarować wewnętrzną część
bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć
sałatę,
szynkę oraz
ser.Zwinąć
bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą.Tak przygotowane
bułki włożyć na noc do lodówki.Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe.Smacznego!