Wykonanie
Proste do zrobienia..a jaki efekt..na blogu w
sumie już jest przepis na takie roladki ..ale warto przypomnieć..takie roladki można "nadziewać" czym się chce..u mnie tym razem była
sałata,
serek,
wędlina,
papryka ,
ser żółty i
kiełbaski Degustino ..
długa
bagietkaszynka w plastrach
ser żółty w plastrach
serek śniadaniowy[ topiony]
papryka konserwowasałatakiełbaski śląskie Degustinofolia spożywcza
Bagietkę przeciąć poziomo nie do konca (ma sie tylko otwierać).Wydłubać ze środka miąższ i posmarować wewnątrz
serkiem-cieniutko,ale dokładnie.Następnie układać
wędlinę i dodatki.
Potem zwinąć dosyć mocno tak jak roladę i obwinąć ściśle folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna też zamrażać na dluzszy czas).Przed podaniem odwinąć i kroić na kromeczki grubosci ok.1 cm.