Wykonanie
Będąc na spacerze z córeczką poświęconym
między innymi na zakupy wpadłam na pomysł, że zrobię
ogórki małosolne. Weszłam do ulubionego warzywniaka i kupiłam kilogram
ogórków,
koper,
chrzan i
czosnek. A w domu zrobiłam domowe
ogórki małosolne.Sk ł adniki:-
ogórki do kiszenia koło 1 kg- korzeń
chrzanu,-
koper,-
czosnek- ciepła
woda z kranu-
sól – na 1 litr
wody 1 łyżka
soliSposób przygotowania:
Ogórki myjemy i układamy w słoiku tak żeby stały dokładamy do tego obrany korzeń
chrzanu,
koper, 2 ząbki
czosnku. Przygotowujemy 1 litr ciepłej
wody (może być z kranu) i wsypujemy 1 łyżkę
soli mieszamy i zalewamy
ogórki.
U mnie w domu
ogórki je się już na drugi dzień rano bo mój mąż lubi takie zielone.Życzę smacznego !!!