Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi ze
szpinakiemChleb z
rodzynkami i ... »Kotlety wyszły smaczne.
Marchewka dodaje lekko słodkiego smaku zaś
przyprawy uzupełniają smak . Podajemy z
ziemniakami .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 115
Karkówka 500 gram
Marchew 6 sztuk
Bułka tarta 4 łyżki ( zalewamy
bułkę 6 łyżkami
wody )
Bułka tarta 200 gram do obtaczania
Olej do smażenia rzepakowy
Jajko 2 szt.
Przyprawy:
Sól prowansalska do smaku Kamis
Pieprz biały do smaku Kamis
Pieprz czosnkowy do smaku Kamis
Papryka Chile do smaku Kamis
Curry do smaku Kamis
Karkówkę myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Kroimy w paski bo tak najlepiej się
mieli.Mielimy
karkówkę odsączamy z
wody gdyby taka się trafiła po zmieleniu.
Marchew obieram i przepuszczamy przez maszynkę prosto do
mięska.Wbijamy
jaja i dodajemy namoczoną
bułkę tartą.Mieszamy , dodajemy
przyprawy i znowu mieszamy .Zostawiamy pod przykryciem w lodówce na godzinkę aby przeszło
mięsko i
marchewka.Formujemy kotleciki obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na
oleju , z obu stron sprawdzając czy się upiekły.


piątek, 05 września 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter