Dzisiaj zapraszam na tradycyjną kuchnię polską. Kotlety mielone aromatyzowane cebulą, czosnkiem i majerankiem. Najczęściej podaję je z buraczkami zasmażanymi . Moim zdaniem to idealne połączenie :)Składniki:1/2 kg mielonej karkówki1 cebula4 ząbki czosnku1/4 szklanki bułki tartej1 jajkoczubata łyżeczka majerankusólpieprz1/6 szklanki wodybułka tarta do obtoczenia kotletówolej do smażenia kotletówWykonanie:W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów:Mięso i cebulę mielimy. Ja często w sklepie proszę o zmielenie karkówki, wówczas cebulę kroję w bardzo drobną kosteczkę.Czosnek przeciskamy przez praskę.Dodajemy bułkę tartą nasączoną wodą (wody dodajemy tyle, aby bułka przestała ją wchłaniać).Dodajemy jajko, solimy, pieprzymy, wsypujemy majeranek.Na koniec dolewamy wodę i całość dokładnie wyrabiamy.Z mięsa formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na oleju, z obu stron, na złoto - brązowy kolor.Smacznego :)