ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Muffiny smietankowe ze skórką ...
Tartaletki ze śmietaną i ... »
Biorę udział w konkursie „BLOGERZY KOCHAJĄ OLEJ RZEPAKOWY” I chciała bym wygrać KULTOWY MIKSER KITCHENAID LUB JEDNĄ ZE 100 PATELNI!
400 g wieprzowej łopatki
1 jajko
sól cypryjska płatki
pieprz biały mielony
2 łyżki bułki tartej
suszone pomidorki z bazylią i czosnkiem 2 łyżki
na ciasto:
500 g mąki
1 jajko
2 łyżki oleju rzepakowego
ok. 1 szklanka wody letniej czasem trzeba więcej
Skwarki:
drobno pokrojona kiełbaska 300 gram albo mięsko mielone usmażone na oleju rzepakowym.
Mięso zmieliłam ,dodałam do niego jajko, sól pieprz, bułkę tartą oraz suszone pomidorki z bazylia i czosnkiem. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam na godzinkę w lodówce.
Do miski wsypałam mąkę dodałam jajko,olej i wodę letnią wyrobiłam ciasto ,rozwałkowałam i wycinałam szklanką kółka. Nadziewałam farszem i lepiłam pierożki. Zagotowałam wodę wlałam 1 łyżkę oleju i wkładałam pierożki . Koło 5 minut czekałam aż wypłyną i wyciągałam.
Podawałam ze skwarkami .
czwartek, 27 czerwca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/06/Pierogi-z-miesem.html