Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
smietankowe ze skórką ...Tartaletki ze
śmietaną i ... »Biorę udział w konkursie „BLOGERZY KOCHAJĄ
OLEJ RZEPAKOWY” I chciała bym wygrać KULTOWY MIKSER KITCHENAID LUB JEDNĄ ZE 100 PATELNI!400 g
wieprzowej łopatki1
jajkosól cypryjska
płatkipieprz biały mielony2 łyżki
bułki tartejsuszone pomidorki z
bazylią i
czosnkiem 2 łyżkina ciasto:500 g
mąki1
jajko2 łyżki
oleju rzepakowegook. 1 szklanka
wody letniej czasem trzeba więcejSkwarki:drobno pokrojona
kiełbaska 300 gram albo
mięsko mielone usmażone na
oleju rzepakowym.
Mięso zmieliłam ,dodałam do niego
jajko,
sól pieprz,
bułkę tartą oraz
suszone pomidorki z
bazylia i
czosnkiem. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam na godzinkę w lodówce.Do miski wsypałam
mąkę dodałam
jajko,
olej i
wodę letnią wyrobiłam ciasto ,rozwałkowałam i wycinałam szklanką kółka. Nadziewałam farszem i lepiłam pierożki. Zagotowałam
wodę wlałam 1 łyżkę
oleju i wkładałam pierożki . Koło 5 minut czekałam aż wypłyną i wyciągałam.Podawałam ze skwarkami .
czwartek, 27 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter