Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort na zakończenie lataKonkurs -z Celebro »"Twój przepis na imprezę!"Postanowiłam wykorzystać sos Prymat z konkursu z I Etapu Party DipZaprosiłam koleżanki na film dosyć
barwny podczas oglądani wcinałyśmy sobie takie oto rarytasy. Dziewczyny były zadowolone. Wieczorek się udał .Potrzebne nam będzie 500 gram
mięsa mielonego ( Kupiłam
łopatkę i zmieliłam )
jajko3 łyżki
bułki tartej ( Zalewamy 100 gramami
wody jak za mało dolewamy odrobinę )
suszone pomidory z
bazylia i
czosnkiem 4 łyżki
curry pól łyżeczki
papryka czerwona mielona pół łyżeczki
kurki 300 gram już po ugotowaniu ma być
sól prowansalska do smaku
czosnek 4 ząbki sprasowanyodrobina kucharka do smaku do
kurekolej do smażenia -używam rzepakowego1.
Mięso umyłam obsuszyłam , pokroiłam w mniejsze kawałki i zmieliłam.2. Dodałam
jajko sól,
pieprz paprykę czerwona mielona
czosnek sprasowany ,
suszone pomidory z
czosnkiem i
bazylią i
curry.3 .
Bułkę tarta wsypałam do szklanki zalałam
woda spęczniała , dodałam wtedy ją do
mielonego mięsa.4. Wyrobiłam farsz , formowałam owalne kotleciki , miały być paluszki no ale i tak dobrze wyszło .5. Smażyłam na
oleju rzepakowym. Po upieczeniu nadziałam je na patyczki.6. Rozrobiłam Party Dip w
keczupie jak pisało na opakowaniu.
wtorek, 03 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter