Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gryllowanie z
WiniaramiWarsztaty z
Winiarami »Zachciało mi się robić sernik w taki upał Ale wyszedł wyśmienitySernik z
brzoskwiniami i
budyniem waniliowym z wapniem
WiniarMasa sernikowa:3/5 kostki Kasi1 kg
sera białego mielonego3/4 szklanki
cukru4
jajka2 łyżki
rodzynek 1budyń
waniliowy z wapniem
Winiar puszka
brzoskwińSkładniki na kruchy spód:1/2 kostki
Kasia1 szklanka
mąki2/5 szklanki
cukru1
jajkoKasia ucieramy z
cukrem, dodajemy
jajko. Na koniec wsypujemy
mąkę. Wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy je na oprószonej
mąką stolnicy. Sernik pieczemy w małej, około 23 centymetrowej tortownicy, którą smaruję
Kasia i oprószę
bułką tartą. Ciasto należy wypiekać w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.Kiedy spód ciasta się podpieka, przygotujemy masę
serową.
Kasia ucieramy z
cukrem, pojedynczo dodajemy poszczególne
jajka. Następnie dorzucamy
biały ser,
rodzynki i
budyń waniliowy Całość mieszamy.Na upieczony spód rozkładamy pokrojone w plasterki
brzoskwinie. Na
owoce wykładamy przygotowaną masę
serową.Ciasto wkładamy do piekarnika w tej samej tortownicy.Ponownie smaruję ją
Kasia i oprószam
bułką tartą. Sernik pieczemy przez godzinę w temperaturze 160 stopni Celsjusza.Ciasto musi się wystudzić.Po około 2 godzinach, posypujemy je
cukrem pudrem.Temperatura piekarnika : 160oCCzas pieczenia: 60 minutwtorek, 07 czerwca 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter