Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« BABKA CYTRYNOWAPyszne kopytka ze
szpinakiem »Prawie mamy święta czas zacząć wypieki :)
Strucla makowaSkładniki1/2 kg
mąki1
margaryna Kasia2
cukry waniliowe Dr.Oetker3
jajkadrożdże insstant Dr.OetkerMasa makowa2 szk
maku2 szk
cukru3
jajka3/4 kostki Kasi
bakalie-
rodzynki ,
zapach migdałowy Dr.OetkerPrzygotowanie :1- Zaczniemy od wykonania ciasta, pół kilo
mąki wsypujemy do miski2-
Jajka rozbełtane z
cukrem waniliowym i
drożdżami dodajemy do
mąki3-
Kasie kroimy w kostkę dodajemy do ciasta i wszystko razem siekamy nożem4-Wyrabiamy ciasto i wstawiamy do lodówki aby się schłodziło na około 2 godziny wstawiam5- Wałkujemy ciasto na półcentymetrowy placekMasa makowa1-
Mak sparzyć w gotowanej wodzie odcedzić i zmielić 3
razy2-
jajka ubijamy z
cukrem na puch3-
Kasie rozpuszczona dodajemy do
maku rodzynki oraz
zapach migdałowy4 -Kładziemy masę
makową i zawijamy
strucle5- Pieczemy około 50 minut w 170 stopniach po wystudzeniu polewamy lukrem i dekorujemy delikatnie
makiem albo tym co każdy ma pod ręką

piątek, 23 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter