Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne kopytka ze
szpinakiemPyszna
sałatka jarzynowa »Ciasto jest smaczne łatwe Drożdżówka z
makiem i
seremSKŁADNIKI:
jajka 5 sztuk
drożdże 10 deko
cukier 1 szklanka3/4 szklanki
olejumleko 1 szklanka
mąka 5 szklanek
twaróg mielony 450 gram
mak mielony gotowy z puszki
olejek migdałowyrodzynki 100 gram
morele suszone 100 gramPRZYGOTOWANIE:1-5jaj całych rozbełtać należy ze szczyptą
soli2-Teraz należy rozkruszyć
drożdże na te
jajka3-Teraz posypujemy
cukrem 1 szklanką4-Olejejem polewamy
cukier5- Bierzemy szklankę
mleka i polewamy na
cukier6-Na koniec posypujemy
mąką 5 szklankami7- Odstawiamy teraz na 3 godziny i przykrywamy ściereczką8 - Po 3 godzinach wymieszać ciasto9- Przekładamy do formy dużej do ciasta10-
Mak należy zmieszać z
twarogiem dodajemy
rodzynki i
morele11- Masę przekładamy na
ciasto drożdżowe i widelcem robimy esy floresy na wierzch posypujemy kruszonką razem z
ciastem Wkładamy do pieca na godzinę pieczemy w 160 stopniach po ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem



piątek, 23 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter